Κοινό Δελτίο Τύπου Κλαδικών Ενώσεων - Μελών ΣΕΤΕ για την "απελευθέρωση" των ταξί - 27/03/2012

   

Κοινό Δελτίο Τύπου Κλαδικών Ενώσεων - Μελών ΣΕΤΕ

για την "απελευθέρωση" των ταξί

 

Καμία βελτίωση για τον πολίτη και τον επισκέπτη της χώρας μας και καμία βελτίωση της σχέσης ποιότητας - τιμής για το ταξί στην Ελλάδα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο σχέδιο νόμου για την "απελευθέρωση" των ταξί.
 
Επίσης, δεν προβλέπεται η δυνατότητα εναλλακτικών μορφών μετακίνησης όπως 7θέσια ή 9θέσια με οδηγό, λιμουζίνες, τετρακίνητα, ηλεκτρικά κλπ με μη διατιμημένο, ανταγωνιστικό κόστος και υψηλή ποιότητα. Καθώς επίσης, καμία δυνατότητα μίσθωσης αυτοκινήτου με οδηγό. Έτσι, η Ελλάδα παραμένει η μοναδική χώρα της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ και μια από τις ελάχιστες στον κόσμο όπου δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
 
Ακόμα, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρει ένας πολίτης σε λογικό κόστος μικρού όγκου ή βάρους εμπορεύματα, οικοσκευές κλπ με μισθωμένα μίνι βαν μέσα στην πόλη του ή εντός της χώρας, κάτι το οποίο είναι διεθνής πρακτική.

Μετά τα όσα υπέστη και υφίσταται  η χώρα, πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι οι νόμοι πρέπει να γίνονται για να εξυπηρετούνται οι πολίτες, οι καταναλωτές και οι επισκέπτες, δηλαδή η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και ο τουρισμός της χώρας και όχι οι οργανωμένες και θορυβώδεις συντεχνίες.