Σημαντικές οι προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας στον επαγγελματικό τουρισμό - 23/06/2009

   

Σημαντικές οι προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας – Γαλλίας

στον επαγγελματικό τουρισμόΔυναμικό παρών στην έκθεση MEEDEX (Meeting Destination Experts), που πραγματοποιήθηκε την περίοδο 1-2 Απριλίου 2009 στο Παρίσι (Pavillon Dauphine), έδωσε ο HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers), εκπροσωπώντας τα μέλη του και το ελληνικό συνεδριακό προϊόν για πρώτη φορά στη Γαλλία.
 
Η MEEDEX, μία έκθεση αποκλειστικά για επαγγελματίες, έδωσε την ευκαιρία στις ελληνικές συμμετοχές να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ένα εκλεκτό κοινό, που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα.
 
Στην έκθεση συμμετείχαν επαγγελματίες του συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού, όχι μόνο από το Παρίσι, αλλά και από πολλές περιφέρειες της χώρας, ενώ μεταξύ των 180 εκθετών υπήρχαν αντιπροσωπείες 25 διεθνών προορισμών. Η έκθεση κατέγραψε περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες επισκέπτες, ενώ ο αριθμός των συναντήσεων ξεπέρασε τις 2000.
 
Αξίζει να τονισθεί το ενδιαφέρον πολλών επιχειρήσεων από τη Νότια Γαλλία και ειδικότερα τις περιοχές Lille, Nice, Toulouse και Montpellier για διοργάνωση εταιρικών ταξιδίων στην Ελλάδα, γεγονός που έδωσε προστιθέμενη αξία στο ενημερωτικό υλικό του HAPCO.
 
Η άψογη διοργάνωση και ο χαρακτήρας υψηλού επαγγελματισμού της MEEDEX άφησαν στον HAPCO, που εκπροσωπήθηκε από τη Γενική Διευθύντρια του κα Λύντια Μαστρονικολή, τις καλύτερες εντυπώσεις, ανανεώνοντας με πολλούς επαγγελματίες το ραντεβού του και για την επόμενη χρονιά.