5ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops HAPCO «Στρατηγικές Περιφερειακής Ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού σε Περίοδο Ύφεσης» - 20/10/2008

   

                 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops HAPCO

«Στρατηγικές Περιφερειακής Ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού

σε Περίοδο Ύφεσης»

 

Στη Θεσσαλονίκη, και πιο συγκεκριμένα στο Grand Hotel Palace θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Μαρτίου 2009 το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops για το Συνεδριακό Τουρισμό του HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers) με τίτλο «Στρατηγικές Περιφερειακής Ανάπτυξης του Συνεδριακού Τουρισμού σε Περίοδο Ύφεσης». Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου που έλαβαν χώρα στην Αθήνα, ο HAPCO επιλέγει τώρα την πόλη του Θερμαϊκού, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της εικόνας της Βόρειας Ελλάδας ως συνεδριακός προορισμός.
 
Το 5ο Συνέδριο του HAPCO θα επικεντρωθεί σε ουσιαστικά και πρακτικά θέματα, που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα μας και -όπως και πέρσι- θα υπάρχουν Workshops με ενδιαφέρουσα πληροφόρηση, που θα προσελκύσουν στελέχη όχι μόνο των εταιριών διοργάνωσης συνεδρίων, αλλά και συνεδριακών κέντρων και ξενοδοχείων.
 
Στην έναρξη του Συνεδρίου, δεδομένης της κρίσης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που βιώνουμε σήμερα, θα εξεταστούν οι επιδράσεις της στην παγκόσμια οικονομία και συνεπώς στον Συνεδριακό Τουρισμό. Στη συνέχεια, λόγω της μεταφοράς του Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου ο συνεδριακός τουρισμός παρουσιάζει ήδη μεγάλη ανάπτυξη, έμφαση θα δοθεί από τους ομιλητές στις απαιτούμενες δράσεις για την περαιτέρω καθιέρωση της πόλης ως διεθνής Συνεδριακός Προορισμός. Παράλληλα, θα εξεταστούν οι δυνατότητες ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στις Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας (Θράκη, Χαλκιδική, Έδεσσα, Ιωάννινα), όπως επίσης και οι προοπτικές ανάπτυξης τοπικών δικτύων συνεργασίας με τις χώρες των Βαλκανίων (Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία).
 
Ταυτόχρονα, στα πλαίσια του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα 2 Workshops, συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνταγή του 3ου και 4ου Συνεδρίου του HAPCO. Στο πρώτο θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματων δύο πρωτογενών ερευνών, που διεξάγονται για λογαριασμό του HAPCO, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Trinity International School of Tourism Management με θέμα «Η Βόρεια Ελλάδα ως Περιφερειακός Συνεδριακός Προορισμός: Προβλήματα και Ευκαιρίες» και από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης με θέμα «Υποδομές και Ανθρώπινο Δυναμικό της Β. Ελλάδος στον Συνεδριακό Τουρισμό». Στο δεύτερο, κεντρικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει ο σχεδιασμός και η τεχνική υποστήριξη συνεδριακών εγκαταστάσεων, η λειτουργικότητα των οποίων συμβάλλει στην επιτυχία μιας διοργάνωσης.
 
Διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τομέα του τουρισμού και των συνεδρίων θα προσκληθούν να καταθέσουν τη γνώση, την εμπειρία και τις προτάσεις τους για τις προοπτικές αυτού του τομέα, όπως επίσης και τις δράσεις που απαιτείται να αναληφθούν για την περαιτέρω ανάπτυξή του.
 
Τέλος, όπως κάθε χρόνο, στα πλαίσια του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί και το Επίσημο Δείπνο Gala, όπου καλεσμένοι θα είναι επίσημοι εκπρόσωποι της πολιτείας, φορέων του τουρισμού και του πολιτισμού, διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες του χώρου, εκπρόσωποι από τα ΜΜΕ του κλάδου, καθώς και σύνεδροι και ομιλητές του 5ου Συνεδρίου.
 
Μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου, θα ακολουθήσει ένα party (“Βαλκάνια Συνάντηση”), όπου οι καλεσμένοι του HAPCO και ειδικά οι συμμετέχοντες του Συνεδρίου από τις χώρες των Βαλκανίων, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν «αλά ελληνικά», εγκαταλείποντας την Ελλάδα με τις καλύτερες εντυπώσεις.