ΝΕΑ

   

H AFEA ΕΠΙΣΗΜΟΣ PCO ΤΟΥ 73ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ & ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

25/10/2017


H AFEA ΕΠΙΣΗΜΟΣ PCO ΤΟΥ 73ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ & ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Με μεγάλη επιστημονική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 73ου Συνεδρίου Ορθοπαιδικής Χειρουργικής & Τραυματολογίας, που πραγματοποιήθηκε από 11 έως 14 Οκτωβρίου 2017 στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών. Το φετινό συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (ΕΕΧΟΤ) είχε επετειακή σημασία  και σηματοδότησε τη συνέχιση της σημαντικής και ανοδικής επιστημονικής πορείας που  έχει διαγράψει η ΕΕΧΟΤ τα τελευταία 70 χρόνια. 

Το επίπεδο διοργάνωσης ήταν πολύ υψηλό και όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της ΕΕΧΟΤ, Δρ. Παντελής Κ. Νικολάου:  «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με την μεγάλη ανταπόκριση των ορθοπαιδικών, νοσηλευτών, φοιτητών και ιατρών άλλων ειδικοτήτων στο φετινό μας επετειακό συνέδριο και ευχαριστούμε την εταιρεία AFEA SA Travel & Congress Services για τον επαγγελματισμό και το υψηλό επίπεδο διοργάνωσης».

Στο συνέδριο συμμετείχαν 20 ξένοι ομιλητές, παρουσιάστηκαν άνω των 250 εργασιών και 230 ομιλιών,  οργανώθηκαν 44 στρογγυλές τράπεζες και συμμετείχαν άνω των 1100 ιατρών, νοσηλευτών και φοιτητών. Το επιστημονικό πρόγραμμα πλαισίωσαν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν κρίσιμα θέματα που αφορούν την Ορθοπαιδική όπως η ολική αρθροπλαστική γόνατου και ισχίου, οι κακώσεις και οι παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, τα νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του περιεγχειρητικού πόνου, η ορθοπαιδική παίδων, οι μυϊκές κακώσεις στους αθλητές καθώς και εξειδικευμένη και σύγχρονη θεματολογία όπως η διαχείριση πολυτραυματία μετά από τρομοκρατική επίθεση, τραύματα από πυροβόλο όπλο και εκρηκτικούς μηχανισμούς και τροχαία ατυχήματα. 
www.eexot2017.gr