ΝΕΑ

   

Οκτώβριος στην ERA

25/10/2017


Οκτώβριος στην ERA

Και ο μήνας του Οκτωβρίου ήταν για την ERA γεμάτος συνέδρια. 

Στις 5-7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο Δακρυολογίας και Ξηρού Οφθαλμού(ISD & DE) με τη συμμετοχή κορυφαίων οφθαλμιάτρων από όλον τον κόσμο. Επί τρεις ολόκληρες μέρες τα μάτια και τα ιατρικά τους προβλήματα βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημόνων, οι οποίοι παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. Το πρόγραμμα του συνεδρίου, το οποίο διεξάγεται κάθε τρία χρόνια σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο, περιλάμβανε μεταξύ άλλων διαλέξεις, μαγνητοσκοπημένα χειρουργεία, θεματικές συζητήσεις, καθώς και έκθεση με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στο χώρο.

Με ένα ακόμη οφθαλμολογικό συνέδριο συνέχισε ο μήνας μας στις 13-15 Οκτωβρίου, το Cretan Hands on Ophthalmology Meeting. Το συνέδριο έλαβε χώρα στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis. Στο επιστημονικό πρόγραμμα συμπεριλήφθηκαν μεταξύ άλλων και μία σειρά από 11 κλινικά φροντιστήρια με instructors γνωστούς και έμπειρους οφθαλμιάτρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό από κάθε υποεξειδίκευση της οφθαλμολογίας. Στο σύνολό του, το συνέδριο αυτό των τριών ημερών ήταν ένας συνδυασμός μαθημάτων και πρακτικής, περιγράφοντας µε λεπτομέρεια προσφέροντας tips από τη βασική χειρουργική οφθαλμού έως τις πιο εξειδικευμένες επεμβάσεις. 

Στις 14 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε και ο 13ος κύκλος του 3ου Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Ρευματολογίας, στο Αμφιθέατρο Παθολογικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ο συνεδριακός μήνας μας έκλεισε με τη 12η Επιστημονική Συνάντηση Αλγολογίας, στις 21-22 του μήνα, στην καταπράσινη και φθινοπωρινή Βυτίνα, κοντά στις παρυφές του Μαινάλου. Η συνάντηση, βασικό θέμα της οποίας αποτέλεσε το επίκαιρο ζήτημα της διαχείρισης του χρόνιου πόνου σε ειδικές ομάδες ασθενών, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για την επιλογή θεμάτων και ομιλητών,  όσο και για την επιλογή του τόπου διεξαγωγής.

Έτσι ολοκληρώνεται ακόμη ένας μήνας για την ERA,  βρίσκοντάς μας να ετοιμαζόμαστε εντατικά για τον επόμενο, τον τελευταίο του φθινοπώρου! 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας και τα συνέδρια που διοργανώνουμε, μη διστάσετε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.era.gr