ΝΕΑ

   

Το Ηράκλειο υποδέχτηκε σεφ από όλη την Κρήτη σε εκδήλωση για τα μύδια

02/11/2017


Το Ηράκλειο υποδέχτηκε σεφ από όλη την Κρήτη σε εκδήλωση για τα μύδια

Σεφ από όλη την Κρήτη κατέφθασαν στο Ηράκλειο για να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν ένα βελτιωμένο και ιδιαίτερα εύγεστο μύδι, που αποτελεί εγχώριο προϊόν και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής στη συντήρηση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 στο Galaxy Hotel.

Η εκδήλωση αποτελεί την απαρχή μιας σειράς προσπαθειών για τη γνωριμία του κλάδου των σεφ με καινοτόμα προϊόντα που έχουν ως βάση παρασκευής τα αποφλοιωμένα μύδια. Απώτερος στόχος είναι η θεμελίωση εμπιστοσύνης και ευνοϊκής αποδοχής των προϊόντων εκ μέρους των σεφ, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές στη διάδοση του μυδιού και την υψηλή διατροφική τους αξία.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τον τρόπο συντήρησης των μυδιών με απώτερο στόχο την επιμήκυνση του χρόνου ζωής τους και την ακόλουθη παρασκευή συναφών εδεσμάτων, η επιτυχία των οποίων εξαρτάται μεταξύ άλλων από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μυδιού καθώς και τη δεξιοτεχνία των σεφ.

Την παρουσίαση επιμελήθηκαν ο Δημήτριος Πετρίδης, Επιστημονικά Υπεύθυνος Έργου και Καθ. Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μαζί με τον Γιώργο Μακρή, Corporate Executive Chef στα CHC HOTELS. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διενέργεια οργανοληπτικής δοκιμασίας του προϊόντος μέσα από ευφάνταστες συνταγές μαγειρικής τις οποίες επιμελήθηκε για την εκδήλωση ο Γιώργος Μακρής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου SUCCESS “Strategic Use of Competitiveness towards Consolidating the Economic Sustainability of the European Seafood Sector”.

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Οι σεφ Ιωάννης Κουφός και ο Γιώργος Μακρής μαζί με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο Έργου και Καθ. Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Δημήτριο Πετρίδη