ΝΕΑ

   

Νοέμβριος στην ERA

30/11/2017


Νοέμβριος στην ERA

Ο Νοέμβριος στην ERA κύλησε γρήγορα καθώς ήταν ακόμη ένας συναρπαστικός μήνας γεμάτος συνέδρια! Οι ρυθμοί της δουλειάς ήταν εντατικοί αλλά ο ενθουσιασμός και το συναδελφικό πνεύμα της ομάδας συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση των διοργανώσεων που είχε αναλάβει η εταιρεία μας. 

Στις 3-5 Νοεμβρίου, διοργανώσαμε το SSRHR International Meeting: “Hot Topics in Reproductive Medicine”, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Στο επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis συμπεριλήφθηκαν και μία σειρά από ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες, από διεθνούς φήμης επιστήμονες, με στόχο την εξειδικευμένη κατάρτιση των συμμετεχόντων, πάνω σε σύγχρονες προκλήσεις του κλάδου. 

Ταυτόχρονα, στην Αθήνα, βρεθήκαμε στο Ίδρυμα Ευγενίδου για τη διοργάνωση του 19ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ογκολογίας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας σε όλο το φάσμα της Ογκολογίας και έγινε αναφορά στις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις και την εφαρμογή τους στην καταπολέμηση του καρκίνου. Στο συνέδριο συμμετείχαν πολλοί έλληνες καταξιωμένοι, καθώς και διεθνούς κύρους ξένοι, επιστήμονες.

Στις 10& 11 Νοεμβρίου είχαμε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε επιτυχώς το, 10ο Επιστημονικό Σεμινάριο με θέμα: «Ψυχοκοινωνική Στήριξη του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του» στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos στην Αθήνα. Το σεμινάριο με πλούσια θεματολογία κάλυπτε την ολιστική προσέγγιση στις ανάγκες των παιδιατρικών ασθενών και των οικογενειών τους.

Στις 10-12 Νοέμβρη, βρεθήκαμε για ακόμη μια φορά στο Ίδρυμα Ευγενίδου, για τη διοργάνωση  του  68ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας. Όπως κάθε χρονιά, στόχος του συνεδρίου ήταν η δικτύωση και προώθηση συνεργασιών επιστημόνων από διάφορους τομείς των Βιο-επιστημών, της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά και η προβολή του πρόσφατου ερευνητικού έργου καταξιωμένων ερευνητών από την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο.

Στις 25 Νοεμβρίου διοργανώσαμε στη Θεσσαλονίκη την Ημερίδα με θέμα: «Αναισθησία με εισπνεόμενους παράγοντες- Ειδικές χρήσεις σεβοφλουρανίου» στο ξενοδοχείο Porto Palace. Στην Ημερίδα συμμετείχε πλήθος καταξιωμένων επιστημόνων, σπουδαστών και εταιρειών με στόχο να ενημερωθούν για τις νέες προοπτικές και εφαρμογές του κλάδου.

Ταυτόχρονα, βρεθήκαμε στη γραφική Αράχωβα, για τη διοργάνωση της 5ης Ημερίδας Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς στο ξενοδοχείο Domotel Anemolia. Το συνέδριο φιλοξένησε διακεκριμένους ξένους και έλληνες ομιλητές προωθώντας τα σύγχρονα θέματα της παθολογίας & χειρουργικής του αμφιβληστροειδούς.

Από τις 27 Νοέμβρη και μέχρι το τέλος του μήνα, διοργανώσαμε τα Ετήσια Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια για το Σακχαρώδη Διαβήτη «Βάσος Καραμάνος» στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Αθήνα. Στόχος των Μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων είναι η διδασκαλία τόσο των κλασικών γνώσεων για τον Σακχαρώδη Διαβήτη όσο και των τελευταίων εξελίξεων σε όλους τους τομείς της Διαβητολογίας.

Θα θέλαμε, κλείνοντας, να ευχηθούμε σε όλους σας έναν γιορτινό Δεκέμβρη γεμάτο χαρά και ζεστασιά.

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι τον επόμενο μήνα στην ιστοσελίδα μας: www.era.gr, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία μας και τα συνέδρια που διοργανώνουμε.