ΝΕΑ

   

Άλλη μια επιτυχημένη χρονιά ολοκληρώθηκε για την Era

27/12/2017


Άλλη μια επιτυχημένη χρονιά ολοκληρώθηκε για την Era

Η ομάδα μας έβαλε τα δυνατά της και λίγο πριν τις γιορτές ολοκλήρωσε επιτυχώς 6 ακόμα διοργανώσεις συγκεντρώνοντας τον συνολικό αριθμό ρεκόρ των 49 διοργανώσεων, διαφόρων ειδικοτήτων σε ένα έτος. 

To 4th Masterclass in Arthroplasty Surgery διοργανώθηκε από τις  01 έως τις 03 Δεκεμβρίου 2017 στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το European Hip Society υπό την αιγίδα του European Federation of National Associations or Orthopaedics and Traumatology. Το συνέδριο συγκέντρωσε πάνω από 200 συνέδρους και διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα με το συνέδριο έτρεξε και το πρώτο διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο εικονικής «VITRO 1» (Virtual Orthopedics 1), όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στη χειρουργική επέμβαση αρθροπλαστικής ισχίου και γόνατος.

Η 17η Δερματολογική ημερίδα  «Καθοδηγώντας τον ασθενή» έλαβε χώρα από τις 01 έως τις 02 Δεκεμβρίου 2017 στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών με μεγάλη επιτυχία. Αντικείμενο της διημερίδας ήταν η σχέση κοινής συναίνεσης και κατευθυνόμενης συνεργασίας μεταξύ γιατρού και ασθενούς, η οποία εξελίσσεται μέσα από έναν κύκλο συνεχούς παρακολούθησης και διατήρησης υψηλού επιπέδου και ποιότητας υπηρεσιών υγείας με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, συμβαδίζοντας  με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς ξεχωριστά.

Το 5ο Ετήσιο Σεμινάριο «Παλαιάς Βουλής» για τις Διάχυτες Διάμεσες Πνευμονοπάθειες πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 1&2 Δεκεμβρίου 2017. Αυτή τη χρονιά τα κυρίως θέματα ήταν η σαρκοείδωση και η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση πλαισιωμένα με άλλα επίκαιρα θέματα στο χώρο της Πνευμονολογίας όπως νέα σχετικά με έρευνες και η παρουσίαση περιστατικών από όλες σχεδόν τις πνευμονολογικές κλινικές της χώρας. 

Η 5η Επιστημονική Εκδήλωση ΕΛ.Ε.ΔΕ.- Η Δερματοσκόπηση σε όλες τις ηλικίες μέσα από καθημερινά κλινικά σενάρια πραγματοποιήθηκε από τις 8 ως τις 10 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα. Στόχος της Ελληνικής Εταιρείας Δερματοσκόπησης ήταν η κατανόηση και διάδοση της χρήσης της «δια ζώσης (in vivo)» υπομικροσκοπικής εξέτασης του δέρματος και των εξαρτημάτων του,  ώστε να διαγνωστούν έγκαιρα και ακριβέστερα το σύνολο σχεδόν των παθήσεων που αφορούν στη Δερματολογία-Αφροδισιολογία, και φυσικά οι διάφορες μορφές καρκίνου του δέρματος.

Το 4ο Πανελλήνιο Ψυχοφαρμακολογικό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2017. Στόχος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας ήταν η κάλυψη της αναγκαιότητας για συνεχή εκπαίδευση των ψυχιάτρων στα επίκαιρα θέματα κλινικής ψυχοφαρμακολογίας, στη βελτίωση των θεραπευτικών δεξιοτήτων και στην ασφάλεια της φαρμακευτικής θεραπείας. 

Το Hellenic "Train the Trainer Course" in Medical Simulation έλαβε χώρα στην Αθήνα από τις 14 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2017. Στόχοι του σεμιναρίου ήταν η ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων στην προσομοίωση, απαραίτητων για την εξέλιξη νέων εκπαιδευτών. Το σεμινάριο απευθύνθηκε σε ειδικευμένους αναισθησιολόγους, με εκπαιδευτική εμπειρία, οι οποίοι επιθυμούσαν να συμμετάσχουν ενεργά ως εκπαιδευτές σε σεμινάρια με χρήση προσομοίωσης.

Ευελπιστώντας ότι,  οι αλλαγές που αναμένονται στον τομέα του ιατρικού συνεδριακού τουρισμού, δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τους επαγγελματίες του κλάδου, η ERA εύχεται σε όλους ένα Υγιές και Τυχερό 2018!