ΝΕΑ

   

Με τη στήριξη του HAPCO και το 2ο 100% Hotel Show

15/12/2014


Με τη στήριξη του HAPCO και το 2ο 100% Hotel Show

To 100% Hotel Show, που θα πραγματοποιηθεί για 2η φορά στις 24-26 Ιανουαρίου 2015 (MEC Παιανία) με τη στήριξη του HAPCO, είναι ένα εξαιρετικό γεγονός για ξενοδόχους και επαγγελματίες τουρισμού, στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστούν πρωτοποριακές λύσεις, δίνοντας έμφαση στις υπηρεσίες, την καινοτομία, αλλά και τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Στόχος του 100% Hotel Show δεν είναι μόνο να ενημερώσει τους ξενοδόχους για τις νέες τάσεις, αλλά και να προσφέρει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή απόψεων και την παρουσίαση προτάσεων και λύσεων στα φλέγοντα ζητήματα, που είναι: η διαδικτυακή παρουσία, η διάθεση του τουριστικού προϊόντος, οι μέθοδοι ανάπτυξης πωλήσεων, καθώς και η ανταγωνιστική ανάπτυξη του ξενοδοχειακού προϊόντος.

Η καινοτόμα δομή του 100% Hotel Show αποβλέπει στη δημιουργία μίας έκθεσης σημείου συνάντησης της αγοράς, που θα προωθεί την ανάπτυξη της δικτύωσης και επιχειρηματικής συνεργασίας (Networking & Business Development), τόσο μεταξύ των εκθετών όσο και μεταξύ των επισκεπτών, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη.

Το σημείο αναφοράς για όλους είναι η ενασχόληση με τον τουρισμό. Στα ειδικά διαμορφωμένα Meeting Point Areas, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να συναναστραφεί και να αναπτύξει επαφές με στόχο τη συνεργασία και με τους υπόλοιπους επισκέπτες του Show, όπως με Ξενοδόχους, Τουριστικούς Πράκτορες, Tour Operators, Media, Αρχιτέκτονες, Διακοσμητές, Εταιρείες κατασκευής ξενοδοχείων, Οικονομικούς Σύμβουλους, Marketing Managers και λοιπούς, εμπλεκόμενες με τον τουρισμό.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - EVENTS
Ακολουθούν οι εκδηλώσεις, που προγραμματίζονται και για τις οποίες θα γίνεται συνεχής ενημέρωση των δυνητικών επισκεπτών στην έκθεση (ξενοδόχων, τουριστικών πρακτόρων, αρχιτεκτονικών γραφείων και προμηθευτών).Ανάμεσα σε αυτές είναι:
• Αποδοτική συμμετοχή στις Τουριστικές Εκθέσεις (Νίκος Σκουλάς, πρών υπουργός τουρισμού - Μαργαρίτα Μανούσου, δημοσιογράφος).
• Τάσεις Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομίας 2015-16 [Rob Davidson, Industry Analyst, Reed Exhibitions ΙΒΤΜ World (former EIBTM)].
• Παρουσίαση του ΑCVB σχετικά με το Travel Trade Athens.
• Αθήνα: Ένας προορισμός σε αφύπνιση, προβλήματα και προοπτικές  
(Θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σημαντικά στελέχη από την αγορά, ανάμεσα τους: ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός-πρόεδρος της ΕΞΑ-ΑΑ, Airotel  και εκπρόσωποι μεγάλων ξενοδοχείων Αθήνας, όπως οι κ.κ. Τιμ Ανανιάδης-GM Μεγάλης Βρετανίας και King George, Σπύρος Διβάνης-Divanis Hotels, Μάρη Δεβερίκου-Radisson Blu Athens Park Hotel, Αφροδίτη Αρβανίτη-GM NJV Athens Plaza, εκπρόσωπος Grecotel, Γιάννης Ρέτσος-Electra Hotels, Γιώργος Σταύρου-Sofitel Athens Airport, κ.ά.).
• Αθλητικός Τουρισμός (Αχιλλέας Τζίμας).
• Εσωτερικός Τουρισμός, παρόν και μέλλον (με τη συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου).
(Θα προσκληθεί να συμμετάσχει ο ΗΑΤΤΑ ως ο καθ' ύλην υπεύθυνος φορέας για τη διαμόρφωση προτάσεων και την ενεργή συμμετοχή των τουριστικών γραφείων και πρακτόρων στην παροχή ενός ανταγωνιστικού ελληνικού τουριστικού προϊόντος).
• Ελληνικά Αεροδρόμια: Η σημασία τους για τον τουρισμό και οι προοπτικές αποτελεσματικής λειτουργίας παλαιών και νέων αεροδρομίων.
• Η Γαστρονομία δίνει ταυτότητα και ενισχύει το ελληνικό τουριστικό προϊόν (Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν: Γιώργος Πίττας, μέλος δσ ΞΕΕ, Υπεύθυνος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου για ελληνικό πρωινό – Ζωή Νόβακ, Υπεύθυνη Κρητικού Σύμφωνου Ποιότητας Γαστρονομίας – Μάγδα Πειστικού, αρχισυντάκτρια Food Service, καθηγήτρια ΤΕΙ Τουριστική Οικονομία).
• Συστήματα διαχείρισης και Σήματα (ISO, HACCP, Ecolabel, Ελληνική κουζίνα κτλ). Το ενδιαφέρον είναι τριπλό: Τι σημαίνει Σύστημα, Σήμα και πως το αποκτάει κάποιος και πόσο κοστίζει, Ποια τα οφέλη για την επιχείρηση (προβολή, μείωση λειτουργικού κόστους, αναβάθμιση υπηρεσιών, νομική συμμόρφωση μέσα από την εφαρμογή συστημάτων κτλ) Απαιτήσεις tour operators για διάθεση σημάτων.
Παρουσίαση από στελέχη της εταιρείας Envity.
• Η επιχειρηματικότητα έχει μέλλον και στην Ελλάδα:  Η Τουριστική Αγορά θα παρουσιάσει τη δραστηριότητα οργανισμών που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα σήμερα στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους οργανισμούς αυτούς θα γίνει παρουσίαση και  της Endeavor, που υποστηρίζει και ανοίγει το δρόμο σε καινοτόμες επιχειρήσεις με προοπτική. Στόχος είναι η διαμόρφωση μιας ανάγλυφης ξεκάθαρης εικόνας των δυνατοτήτων που προσφέρονται για την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων σήμερα στην Ελλάδα.