ΝΕΑ

   

Ενημερωτικό σημείωμα HAPCO

02/07/2015


Ενημερωτικό σημείωμα HAPCO

Αγαπητά Μέλη,

 

όπως διαπιστώνουμε καθημερινά το τοπίο της Ελλάδας σε πολιτικό, οικονομικό και κατ΄ επέκταση κοινωνικό επίπεδο αλλάζει λεπτό προς λεπτό και για ακόμη μια φορά η χώρα και οι πολίτες της βρίσκονται «σε αχαρτογράφητα νερά», καθώς τα τεκταινόμενα γράφουν νέα σελίδα στην παγκόσμια ιστορία.

Η πραγματικότητα είναι δύσκολη για όλους και ειδικά τους επαγγελματίες του τουρισμού και δη του συνεδριακού τουρισμού, που για ακόμη μία φορά μεσούσης της περιόδου, καλούνται να διαχειριστούν τη μεγαλύτερη ίσως κρίση που έχει βιώσει ποτέ η αγορά. Μαθημένοι από προκλήσεις, οι ξενοδοχειακοί και τουριστικοί φορείς από την πρώτη στιγμή και με μία φωνή ενημέρωσαν την Κυβέρνηση για τους άμεσους και έμμεσους κινδύνους των γεγονότων και προσπάθησαν να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη στα μέλη τους, διασφαλίζοντας τους ότι η χώρα βρίσκεται στην Ευρώπη και θα διαφυλάξει με κάθε κόστος την παραμονή της.

Στο γενικότερο αυτό πλαίσιο δοκιμασίας που βιώνει ο ελληνικός λαός, οι επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς ξέρουμε πολύ καλά ότι πρέπει να προστατεύσουμε τους επισκέπτες της χώρας, είτε αυτοί έχουν έρθει για διακοπές, είτε για δουλειά. Τα προβλήματα της Ελλάδας τα γνωρίζουν καλά και αρκετοί από αυτούς παρόλα αυτά δείχνουν εμπιστοσύνη στη χώρα μας, συνεχίζοντας τη διαμονή τους και πραγματοποιώντας αγορές.

Χρέος όλων μας λοιπόν είναι να φροντίσουμε για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τους, διατηρώντας το χαμόγελο και την αισιοδοξία, για τα οποία είναι γνωστά οι Έλληνες και όλοι μαζί με ψυχραιμία και λογική να δώσουμε για ακόμη μία φορά τη μάχη μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο με απώτερο πάντα στόχο αφενός τη διαφύλαξη της εθνικής ενότητας και αφετέρου την προστασία της «τουριστικής / συνεδριακής» Ελλάδας.

 

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. και η Διεύθυνση του HAPCO