ΝΕΑ

   

Συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείου Τουρισμού

12/12/2016


Συνάντηση με εκπρόσωπο του Υπουργείου Τουρισμού

Το Υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο  του  έργου Technical Assistance Action to Support Tourism planning and policy for the promotion of sustainable tourism development in Greece, τριετούς στρατηγικού πλάνου για την ανάπτυξη του τουρισμού, πραγματοποιεί συναντήσεις με εμπλεκόμενους φορείς ώστε να καταγράψει τις απόψεις τους.
Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του HAPCO την Τρίτη 22 Νοεμβρίου συνάντηση της Πρόεδρου και των μελών του Δ.Σ. με τον απεσταλμένο του Υπουργείο Τουρισμού κ. Walter Czerny, Managing Director της ιδιωτικής εταιρίας ATC.
Στον κ. Czerny έχει ανατεθεί η κατάρτιση μελέτης για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού εκ μέρους του project Task Force (European Commission) & του Υπουργείου Τουρισμού.
Ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με τις δράσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη & ενίσχυση του Ελληνικού Τουρισμού και παρατίθενται παρακάτω τα hot points  της συνάντησης αυτής:

  • Brand Name της Ελλάδας: Η ταυτότητα της χώρας έχει ανάγκη ανανέωσης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί σε όλες τις καμπάνιες ότι η Ελλάδα είναι η αρχή του πολιτισμού, και η γενέτειρα της δημοκρατίας όπως με ουσιαστικό και απλό τρόπο έκανε στην πρόσφατη επίσκεψή του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
  • Προβολή της Ελλάδα ως 4season destination διότι λόγω του ιδανικού της κλίματος ο τουρισμός δεν έχει εποχιακούς περιορισμούς
  • Μεγαλύτερη έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα χώρας.
  • Κοινή δράση όλων των φορέων, κρατικών και ιδιωτικών, για χάραξη στρατηγικής ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού.
  • Η Ελλάδα δεν πρέπει να επαναπαυτεί στην αυξητική τάση του μαζικού τουρισμού, που ευνοήθηκε από τις γειτονικές εξελίξεις, αλλά να εστιάσει και στην ανάπτυξη του επαγγελματικού τουρισμού (MICE)